Domotica

Opzoek naar een domotica partner

Wat is domotica? We horen het woord vaak voorbijkomen, het lijkt ons wel een interessante en innovatieve technologie, maar wat er precies mee bedoeld wordt dat weten we niet echt. Om op de vraag ‘wat is domotica?’ te antwoorden, is het nuttig om eerst naar de samenstelling van het woord te kijken, domotica bestaat namelijk uit het woord domus( = huis) en telematica. Hiermee wordt verwezen naar elektrische communicatie die in een woning plaatsvindt tussen allerhande toestellen, toepassingen en objecten. Domotica heeft als doel door deze elektrische communicatie het leven van de eigenaar te vereenvoudigen. Zeggen domotica en domotica systemen jou ook wel iets dan kan je voor domotica best bij een specialist ter zake zoals Nys elektriciteit terecht.

Wat is domotica en hoe wordt het in de praktijk toegepast

Nu we een definitie op de vraag ‘wat is domotica’ hebben gegeven, is het tijd om even in de praktijk te bekijken wat dit voor uw woning kan betekenen. Bij domotica denken we meteen aan de mogelijkheden om op vooraf bepaalde en ingestelde tijdstippen de verwarming en de verlichting aan te schakelen, maar ook aan de mogelijkheid om via één centraal beheerpunt in de woning elektrische apparaten zoals de televisie, radio, wasmachine,... te bedienen. U kunt het zo gek niet bedenken of het kan wel op uw domoticasysteem worden aangesloten. Domotica systemen zijn niet langer toekomstmuziek maar wel toekomstgericht.

Samen met Elektriciteit Nys de wereld van domotica systemen ontdekken

Wie domotica overweegt, denkt best op voorhand goed na over de mogelijkheden en toepassingen. Zo wordt alles netjes op elkaar afgestemd en hoeft u nadien geen wijzingen meer toe te passen. Overloop samen met elektricien Nys welke van de domotica systemen aan uw wensen en eisen voldoet en zij doen de rest. Domotica tot in de puntjes geregeld!

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie Limburg


Bekijk meer